Kürtős muffin
Hozzávalók 20 darab közepes méretű muffinhoz:
- 3 bögre fehér finomliszt (38 dkg)
- egy és negyed bögre kristálycukor (20 dkg)
- fél bögre étolaj (1,25 dl)
- 2 tojás
- 1 csomag sütőpor (10 g)
- egy és egyharmad bögre tej (három és fél dl)
A tetejére:
kb. 5 dkg vaj felolvasztva
vaníliás cukor, dióval, fahéjjal, vagy kakaóval elkevert cukor ízlés szerint
Elkészítés:
A cukrot a tojásokkal habosra keverjük, majd hozzákeverjük az olajat, ezután a lisztet, sütőport, végül a tejet.
Muffin papírral bélelt muffin formákba kanalazzuk a tésztát úgy, hogy körülbelül a papírok a kétharmadukig legyenek töltve.
190 fokon halvány aranyszínűre sütjük öket, majd megkenjük őket olvasztott vajjal és megszórjuk az ízlés szerinti cukros keverékekkel.
- Nincsenek hozzászólások.