Hozzávalók 20 darab közepes méretű muffinhoz:

 

  • 3 bögre fehér finomliszt (38 dkg)
  • egy és negyed bögre kristálycukor (20 dkg)
  • fél bögre étolaj (1,25 dl)
  • 2 tojás
  • 1 csomag sütőpor (10 g)
  • egy és egyharmad bögre tej (három és fél dl)

 

A tetejére:

 

kb. 5 dkg vaj felolvasztva

vaníliás cukor, dióval, fahéjjal, vagy kakaóval elkevert cukor ízlés szerint

 

 

Elkészítés:

 

A cukrot a tojásokkal habosra keverjük, majd hozzákeverjük az olajat, ezután a lisztet, sütőport, végül a tejet.

Muffin papírral bélelt muffin formákba kanalazzuk a tésztát úgy, hogy körülbelül a papírok a kétharmadukig legyenek töltve.

190 fokon halvány aranyszínűre sütjük öket, majd megkenjük őket olvasztott vajjal és megszórjuk az ízlés szerinti cukros keverékekkel.

 

 

 

Vissza a receptekhez