Krémes-fokhagymás-sajtos tészta
Hozzávalók:
- penne tészta
- 100 g vaj
- 5-6 gerezd fokhagyma
- 4 ev. kanál liszt
- 1.5 bögre tyúkhúsleves alaplé (vagy húsleveskockából)
- 1.5 bögre zsíros tej (3.5% zsírtartalom)
- ízlés szerint petrezselyemzöld
- 100 g reszelt parmezán
- ízlés szerint só, bors
Elkészítés menete:
- A tésztát a csomagoláson található útmutató szerint megfőzzük.
- Egy serpenyőben, kis lángon felolvasztjuk a vajat, majd beleszórjuk a zúzott fokhagymát és 2 percig pirítjuk.
- Felöntjük a tejjel, a liszttel elkevert húslevessel és addig főzzük, míg be nem sűrűsödik.
- Ha a mártás már sűrű, hozzáadjuk a sajtot és az apróra vágott petrezselyemzöldet.
- Megvárjuk, míg a sajt felolvad és hozzáöntjük a tésztát. Elkeverjük, és már kész is.
- Nincsenek hozzászólások.