Hozzávalók:

 

  • penne tészta
  • 100 g vaj
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 4 ev. kanál liszt
  • 1.5 bögre tyúkhúsleves alaplé (vagy húsleveskockából)
  • 1.5 bögre zsíros tej (3.5% zsírtartalom)
  • ízlés szerint petrezselyemzöld
  • 100 g reszelt parmezán
  • ízlés szerint só, bors

 

 

Elkészítés menete:

 

  1. A tésztát a csomagoláson található útmutató szerint megfőzzük.
  2. Egy serpenyőben, kis lángon felolvasztjuk a vajat, majd beleszórjuk a zúzott fokhagymát és 2 percig pirítjuk.
  3. Felöntjük a tejjel, a liszttel elkevert húslevessel és addig főzzük, míg be nem sűrűsödik.
  4. Ha a mártás már sűrű, hozzáadjuk a sajtot és az apróra vágott petrezselyemzöldet.
  5. Megvárjuk, míg a sajt felolvad és hozzáöntjük a tésztát. Elkeverjük, és már kész is.

 

 

Vissza a receptekhez